BIO, ESTÈTICA I ÈTICA DE L’EXISTÈNCIA O BIOPODER, VIDA COM A CAMÍ, NAIXEMENTS, RUPTURES, PASSIÓ PER LA VIDA, AMOR, TACTE, RIURE I FRUÏCIÓ PER LA VIDA, MIRADA PEDAGÒGICA, CANVI I REFORMES BIO ESTÈTIQUES, EL PONT I L’HOME QUE CREUA EL PONT, RELACIÓ AMB EL MÓN, LOGOS, EROS, MYTHOS, …DOL… ETC.

amunt i somia

La dimensió vital de l’home, és d’una exacte repercussió pel ‘self’ – és a dir, pel jo – i de complexa recerca per resseguir la voluntat, el desig i la memòria (sigui en els agradables moments i en els amargs), descrivint geometries a través del record, la vivència i l’ànim, i que, en major o menor mesura, tothom qui escriu, es dedica a construir. La complexa reconstrucció que ens pot suggerir la vida com a camí, com a recerca i com a experiència i transformació, ens pot produir – en sí – uns canvis, unes reorientacions o unes ruptures que han de convocar-nos per les més il·limitades existències i concitar-nos per les més excitants paradoxes de la vida. Una visió concreta de l’existència en un projecte de vida com el que proposo, és fonamental per poder-ne extreure el seu component d’aprenentatge vivencial i ha d’atorgar una forma de vivència que ens composarà una forma d’aprenentatge que, sens dubte, permetrà un rerefons per l’experiència que facilitarà l’assumpció de la profunditat i de la complexitat que enriquirà tot un procés existencial rellevant. Aquesta és l’opció amb la que topem, un procés que ha de construir per l’individu una capacitat indagatòria que l’impliqui cap a una existència que ha de plantejar-se una identitat que indiqui un reconeixement des del jo essencial, com una opció de recerca vital per a la millora individual en totes les seves parts. Cal incidir que en aquesta última recerca ha de variar depenent de l’objectiu vital de cada individu. Però sempre en reconeixements personals accedint en tot cas, en implicar-se en un exercici que permet iniciar, com deia abans, en una reflexivitat sobre una condició individual i subjectiva i que de passada condueixi a les veritats d’un jo que cal indagar.

Comença un caminar per aquest blog com a eina per recollir totes les entrades que tots vulgueu compartir. Tant de bo, totes i tots us sentiu reflectits i com a casa en aquesta casa vostra on imprimir els pensaments més indagatoris i els sentiments més preuats per vosaltres,.. Tant de bo per a totes i tots; aquí en teniu uns primers:

El meu cos s’eixampla cada cop que m’escolto en aquestes lletres negres barrades entre cares conegudes. M’entrecreuo amb les familiars mirades que m’envien pensaments alleugerits després de visions refinades i regenerades. La funció del que creuem, després de llegir-nos, és i serà material del qual estaran fets futurs somnis. Els materials dels quals construirem els sostres que cobriran les reflexives visions i unes obertes i compartides proteccions que s’esmercen per tal d’oferir-nos les rutes ideals en l’acció d’aventurar-nos. L’acció de sobreviure’ns en l’actitud de l’aventurer. Unes rutes que ja sabran dels diferents paisatges i passatges que hom podem retrobar en imatges de la nostra identitat, ara ja vivenciada.

Ara la meva mirada es troba exaltada per la visió d’un camí que ja no caldrà fer en solitud. Una exaltació serena que es mou entre les remors de la inquietud del qui vol explorar-se, del qui es troba entre les dificultats dels dubtes eterns ara ja visualitzats en comú, del qui vol transformar aquells camins en laberints de pèrdua i de culpa, cap a camins d’esperança i de retrobament, a la mirada més tranquil·la del qui se sap en un camí de re-construcció, de re-generació i d’afiliació que obvia ja aquella torturada idea d’alguns sentiments de culpa o de les sensacions de no arribar a ser nosaltres mateixos. L’acte doncs es fa i es refà mentre gaudim de tot allò que es regenera en l’escriptura. Una paraula, un adjectiu sonor i musical, la combinació justa i adequada, l’emoció conjuntada entre sons i colors, i la pedra filosofal de la nostra voluntat que ens pot elevar de la visió inicial. Paraules i el jo que troben el seu joc ideal per avançar-se a les foscors habituals. Ombres que es manifesten guarint-se perpètuament. Endavant amb la paraula!!

    

Anuncios